Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αρωματικό Κέϊκ

Μόλις γύρισα απο ενα τραπέζι φίλων, το οποίο ήταν εξαιρετικό! Τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσω μερικά απο τα φαγητά τους. Παρόλο λοιπόν που έσκασα στο φαγητό σήμερα, είπα να φτιάξω ένα κέϊκ.




Αρωματικό Κέϊκ

Υλικά:

  • 250gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350gr ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 500gr αλεύρι
  • 1 κ.γλ. Baking powder
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • Χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 3 κ.γλ. αρωματικό έλαιο πικραμύγδαλου
  • 1 φλ. Γάλα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά
  • Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιου, το baking powder και το αρωματικό έλαιο πικραμύγδαλου
  • Βάζουμε εναλλαξ αλεύρι και γάλα χτυπώντας στο mixer
  • Ρίχνουμε το μίγμα μέσα σε στρογγυλή φόρμα σιλικόνης
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 1 ώρα περίπου.
  • Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε απο πάνω με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου