Και σήμερα πάμε να δούμε τα μυστικά του φίλου μας του Νίκου.
Ρολό Γεμιστό Κοτόπουλο
Υλικά:
- 1 μεγάλο κοτόπουλο με την πέτσα του ξεκοκαλισμένο απο τον κρεοπώλη
- 2 φέτες ζαμπόν χοιρινή ωμοπλάτη
- 3 φέτες μπέικον
- 4 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλί)
- 2 κομμάτια αλμυρό τυρί (κατα προτίμηση κεφαλοτύρι) κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
- Αλάτι, πιπέρι
- Μουστάρδα
- Βούτυρο
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε όλες τις πιπεριές σε καρέ και τις αναμιγνύουμε σε ενα μπολ
- Απλώνουμε το κοτόπουλο με την πέτσα πανω στον πάγκο
- Με την παλάμη μας απλώνουμε λίγο νερό πάνω στο κρέας
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Απλώνουμε τις πιπεριές ώστε να γεμίσει όλη η επιφάνεια
- Στρώνουμε εναλλαξ ζαμπόν και μπέικον μέχρι να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο
- Βάζουμε το ενα κομματι κεφαλοτύρι και τυλίγουμε σιγα σιγα το κοτόπουλο
- Μόλις κάνει μια στροφή προσθέτουμε άλλο ενα κομματάκι κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε το τύλιγμα μέχρι να γίνει ρολό
- Το βάζουμε σε διχτάκι, αλλά αν δεν έχουμε τότε τυλίγουμε κυκλικά με σπάγκο μαγειρικής
- Προσθέτουμε αρκετό αλάτι και πιπέρι
- Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μια ώρα
- Αλείφουμε το ρολό με μουστάρδα και το βάζουμε σε ενα πυρέξ προσθέτοντας νερό ( δυο δαχτυλα) και απο πάνω μικρά κομμάτια βούτυρο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 11/2 με 2 ώρες καλυμένο με ενα αλουμινόχαρτο
- Στα τελευταία 15' βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ξεροψηθεί εξωτερικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου