Μια πολυ ωραία συνταγή, κλασική και διαχρονική.
Μπεκρή Μεζέ
Υλικά:
Μπεκρή Μεζέ
Υλικά:
- 1 kgr χοιρινό κομμένο σε κομματάκια 2Χ2εκ
- 1 μεγάλο κρεμμυδι κομμένο σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λευκό κρασι
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Μπούκοβο
- Θυμάρι
- Δεντρολίβανο
- Μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Αλευρώνουμε το κρέας
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας μαζι με το κρεμμύδι και το σκόρδο μεσα σε ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε μέσα το κρασί μέχρι να σκεπάσει το κρέας
- Βάζουμε τα αρωματικά ολα και τη μουστάρδα
- Αφήνουμε να βράσει λίγο σε χαμηλή φωτιά
- Προσθέτουμε την πιπεριά
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 40' περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Kai emeis to dokimasame .....poly kalo !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή