Η Κατερίνα έφτιαξε μια υπέροχη τάρτα σοκολάτας και τη μοιραζεται τώρα μαζί μας.
Χριστουγεννιάτικη Τάρτα Σοκολάτας
Υλικά:
Για τη ζύμη:
Χριστουγεννιάτικη Τάρτα Σοκολάτας
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 150gr βούτυρο αγελάδος κρύο απο το ψυγείο
- 250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110gr ζάχαρη
- 20gr corn flour
- 1 αυγό
- Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
- 300gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 300gr κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- Λίγο αλάτι
Για τα φουντούκια:
- 2 φλυτζάνια φουντούκια
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε στον κάδο του mixer
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και κάνοντας μια λακουβίτσα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το ρίχνουμε μέσα στον κάδο
- Χτυπάμε ολα τα υλικά με το φτερό σε μέτρια ένταση ώστε να μαζευτεί όλη η ζύμη στο φτερό και να μην κολάει στα τοιχώματα του κάδου
- Απλώνουμε μια διαφανή μεμβράνη σε πάγκο και βάζουμε τη ζύμη, την πιέζουμε να γίνει επίπεδηκαι την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο
- Βγάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας και πιέζουμε με τον πλάστη ωστε να ανοίξει σε ενα φύλλο 3-5 εκατοστών
- Τοποθετούμε το κάτω φύλλο της λαδόκολλας με τη ζύμη μεσα σε ταρτιέρα και πιέζουμε να πάει σε όλα τα τοιχώματα
- Τρυπάμε με πηρούνι το εσωτερικό και βάζουμε απο πάνω ενα μεγάλο κομμάτι μεμβράνη μεσα στο οποίο ρίχνουμε ωμό ρύζι σε όλη την επιφάνεια για να μην φουσκώσει η ζύμη μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 15'
- Αφαιρούμε την μεμβράνη με το ρύζι και αφήνουμε να κρυώσει
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά
- Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε απο πάνω την καυτή κρέμα
- Ανακατεύουμε πολυ καλά, βάζουμε το αλάτι και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα
- Γεμίζουμε την τάρτα με τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180C για 35 λεπτά,όπως πρίν. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.
- Ψήνουμε τα φουντούκια στον φούρνο για πέντε λεπτά.
- Λιώνουμε σε μέτρια φωτιά την ζάχαρη σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά από την καραμέλα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Όταν κρυώσουν τα σπάμε με κάτι βαρύ π.χ. ένα βαζάκι μαρμελάδας και τα αραδιάζουμε πάνω. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Teleiooooooooooooooooooooo
ΑπάντησηΔιαγραφή