Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη Τάρτα Σοκολάτας

Η Κατερίνα έφτιαξε μια υπέροχη τάρτα σοκολάτας και τη μοιραζεται τώρα μαζί μας.


Χριστουγεννιάτικη Τάρτα Σοκολάτας

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 150gr βούτυρο αγελάδος κρύο απο το ψυγείο
  • 250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110gr ζάχαρη
  • 20gr corn flour
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
  • 300gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300gr κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • Λίγο αλάτι
Για τα φουντούκια:
  • 2 φλυτζάνια φουντούκια
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε στον κάδο του mixer
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη και κάνοντας μια λακουβίτσα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το ρίχνουμε μέσα στον κάδο
  • Χτυπάμε ολα τα υλικά με το φτερό σε μέτρια ένταση ώστε να μαζευτεί όλη η ζύμη στο φτερό και να μην κολάει στα τοιχώματα του κάδου
  • Απλώνουμε μια διαφανή μεμβράνη σε πάγκο και βάζουμε τη ζύμη, την πιέζουμε να γίνει επίπεδηκαι την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο
  • Βγάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας και πιέζουμε με τον πλάστη ωστε να ανοίξει σε ενα φύλλο 3-5 εκατοστών
  • Τοποθετούμε το κάτω φύλλο της λαδόκολλας με τη ζύμη μεσα σε ταρτιέρα και πιέζουμε να πάει σε όλα τα τοιχώματα
  • Τρυπάμε με πηρούνι το εσωτερικό και βάζουμε απο πάνω ενα μεγάλο κομμάτι μεμβράνη μεσα στο οποίο ρίχνουμε ωμό ρύζι σε όλη την επιφάνεια για να μην φουσκώσει η ζύμη μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 15'
  • Αφαιρούμε την μεμβράνη με το ρύζι και αφήνουμε να κρυώσει
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά
  • Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε απο πάνω την καυτή κρέμα
  • Ανακατεύουμε πολυ καλά, βάζουμε το αλάτι και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Γεμίζουμε την τάρτα με τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180C για 35 λεπτά,όπως πρίν. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.
  • Ψήνουμε τα φουντούκια στον φούρνο για πέντε λεπτά. 
  • Λιώνουμε σε μέτρια φωτιά την ζάχαρη σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  • Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά από την καραμέλα. 
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Όταν κρυώσουν τα σπάμε με κάτι βαρύ π.χ. ένα βαζάκι μαρμελάδας και τα αραδιάζουμε πάνω. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

1 σχόλιο: