Φασολάδα
Υλικά:
- 250gr φασολια
- 200gr χυμος τομάτας στον τρίφτη
- 1 καροτο
- Σέλινο
- 1 μεγαλο κρεμμυδι
- Μισό πράσσο
- 2 πατατες
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι ροζέ κρασί
- Balsamico
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- Γλυκιά πάπρικα
- Μπούκοβο
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα φασόλια μεσα σε νερό για ενα βράδυ
- Στη χύτρα βαζουμε τα φασόλια με νερό να βράσουν για 15' σε χαμηλή φωτιά αφού σφυρίξει η βαλβίδα
- Πετάμε το πρώτο νερό
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα λαχανικά μας
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, το μίγμα των πολτοποιημένων λαχανικών, το ελαιόλαδο, το κρασι και τα μπαχαρικά μας
- Ρίχνουμε νερο ζεστό μεχρι να σκεπαστουν τα φασόλια και λίγο παραπάνω
- Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτια
- Ρίχνουμε το balsamico
- Κλείνουμε το καπάκι με τη βαλβίδα του
- Αφού σφυρίξει αφηνουμε να βρασει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15'
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου