Μπισκότα τραγανά και βουτυράτα. Πολυ όμορφη ιδέα για τα Χριστούγεννα.
Σαμπλέ Σοκολάτας
Υλικά:
Σαμπλέ Σοκολάτας
Υλικά:
- 500gr αλεύρι
- 300gr βούτυρο
- 200gr άχνη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/2 κ.γλ. Αλάτι
- 60gr κακάο
- 100gr αμύγδαλο σε πούδρα
- 3 κ. γλ. Εσανς πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο, τη ζάχαρη και την πούδρα του αμύγδαλου
- Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά και σταματάμε το χτύπημα μόλις απορροφηθούν
- Βγάζουμε το συρμα απο το mixer και βάζουμε το φτερό
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Βάζουμε το μίγμα μέσα σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30'
- Παιρνουμε δυο κομμάτια λαδόκολλα και τοποθετουμε ανάμεσα τη ζύμη
- Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού
- Κόβουμε με κουπάτ σε οτι σχήμα θέλουμε
- Βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 15' περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου