Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Φέτες Σολωμού με Σαμπαγιόν αστεροειδούς γλυκάνισου



Φέτες Σολωμού με Σαμπαγιόν αστεροειδούς Γλυκάνισου

Υλικά:

  • Φρέσκος σολωμός κομμένος σε πολυ λεπτές φέτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ούζο
  • Βούτυρο
Για το σαμπαγιόν:
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 50gr φινόκιο κομμένο σε κυβάκια
  • 50ml ούζο
  • 15gr αστεροειδής γλυκάνισο
  • 100gr ζωμός λαχανικών
  • Χυμός λεμονιού
  • 200gr βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Μαρινάρουμε τις φέτες του σολωμού μέσα σε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ούζο για 12 ώρες στο ψυγείο
  • Βγάζουμε τις φέτες του σολωμού απο την μαρινάδα, βάζουμε ενα κομματάκι βούτυρο απο πάνω και γκρατινάρουμε στο γκριλ του φούρνου για 3-4 λεπτά
  • Σωτάρουμε το φινόκιο μέσα στο βούτυρο
  • Σε μπαιν μαρι βάζουμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, το γλυκάνισο και ανακατευοντας ρίχνουμε το ούζο και το λιωμένο βουλτυρο κορδόνι και αφήνουμε να δέσει
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών
  • Ρίχνουμε και το σωταρισμένο φινόκιο στη σως και είμαστε ετοιμοι να σερβίρουμε τις φέτες του σολωμού με τη σως αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου