Φέτες Σολωμού με Σαμπαγιόν αστεροειδούς Γλυκάνισου
Υλικά:
Για το σαμπαγιόν:
- 3 κρόκοι αυγών
- 50gr φινόκιο κομμένο σε κυβάκια
- 50ml ούζο
- 15gr αστεροειδής γλυκάνισο
- 100gr ζωμός λαχανικών
- Χυμός λεμονιού
- 200gr βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μαρινάρουμε τις φέτες του σολωμού μέσα σε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ούζο για 12 ώρες στο ψυγείο
- Βγάζουμε τις φέτες του σολωμού απο την μαρινάδα, βάζουμε ενα κομματάκι βούτυρο απο πάνω και γκρατινάρουμε στο γκριλ του φούρνου για 3-4 λεπτά
- Σωτάρουμε το φινόκιο μέσα στο βούτυρο
- Σε μπαιν μαρι βάζουμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, το γλυκάνισο και ανακατευοντας ρίχνουμε το ούζο και το λιωμένο βουλτυρο κορδόνι και αφήνουμε να δέσει
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών
- Ρίχνουμε και το σωταρισμένο φινόκιο στη σως και είμαστε ετοιμοι να σερβίρουμε τις φέτες του σολωμού με τη σως αυτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου