Μια πολυ πολυ νόστιμη συνταγή που μας εστειλε ο Γιάννης και η Δήμητρα.
Πορτοκαλόπιτα
Υλικά:
Πορτοκαλόπιτα
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας 450-500gr
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 20gr baking powder
- 1 βανίλια
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
Για το σιρόπι:
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε το φύλλο απο τη συσκευασία και το αφήνουμε να στεγνώσει ώστε να κομματιάζεται εύκολα
- Σε μισή ώρα το αποτέλεσμα θα είναι σούπερ
- Πάνω στον πάγκο εργασίας κομματιάζουμε το φύλλο σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι
- Ανακατεύουμε με ενα φουέ (συρμα χειρός) το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι
- Προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ανακαλτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα
- Ρίχνουμε το φύλλο στο μίγμα και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει καλα
- Βουτυρώνουμε ενα ταψί με διάμετρο 35cm και αδειάζουμε όλο το μίγμα εκεί
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 30' περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά
- Αφήνουμε να κρυώσει
- Φτιάχνουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα κρύα με το ζεστό σιρόπι, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά το σιρόπι.
Μπραβο κοπελιααααααα.....τελειο !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή