Σήμερα δημιούργησα μια άλλη συνταγή για μελομακάρονα, αλλάζοντας αναλογίες και υλικά.
Μελομακάρονα τραγανά
Υλικά:
Μελομακάρονα τραγανά
Υλικά:
- 150gr σιμιγδάλι χοντρό
- 900gr αλεύρι μαλακό
- 130gr ζάχαρη
- 500ml ηλιέλαιο
- 100ml χλιαρό νερό
- 75ml κονιάκ
- 100ml χυμός απο φρέσκο πορτοκάλι
- Ξύσμα δυο πορτοκαλιών
- 1/2 κ.σ αμμωνία
- 1/2 κ.σ baking powder
- 1 κ.σ μίγμα κανέλας, γαρύφαλλου και μοσχοκάρυδου
Για το σιρόπι:
- 250ml νερό
- 500gr ζάχαρη
- 120gr μέλι
- 1 ξύλο κανέλας
- 20ml κονιάκ
Για το γαρνίρισμα:
- Χοντροκοπανισμένο καρύδι
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι ώστε να προλάβει να κρυώσει
- Σε μια κατσαρολα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το νερό και το ξύλο κανέλας και ανακατεύουμε καλά
- Αφήνουμε να πάρει βράση και το βγάζουμε απο τη φωτιά
- Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε
- Αφήνουμε να κρυώσει
- Σε μια μπασίνα (λεκάνη) βάζουμε το ηλιέλαιο, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά
- Σε ενα ποτήρι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και εκεί μέσα ρίχνουμε την αμμωνία
- Ανακατεύουμε και αυτό αφού φουσκώσει το ρίχνουμε στο προηγούμενο μίγμα μας
- Προσθέτουμε και την κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο
- Σε ενα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το baking powder
- Ρίχνουμε λίγο λίγο στο προηγούμενο μίγμα και ανακατεύουμε με το χέρι
- Μόλις αναμιχθούν καλά τα υλικά μας πλάθουμε και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
- Με ενα πηρούνι τρυπάμε απο πάνω
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 25' περίπου
- Σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα μέσα στο κρύο σιρόπι
- Προσοχή όμως, δεν τα αφήνουμε πολύ μεσα στο σιρόπι
- Σουρώνουμε και βάζουμε σε πιατέλα
- Πασπαλίζουμε με το καρύδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου