Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Μπατζίνα ή Πρισμόπιττα Καρδίτσας



Μια συνταγή που μας στέλνει με πολύ περηφάνεια η φίλη μας η Κατερίνα. Η ηλικία αυτής της συνταγής είναι πάνω απο 100 χρόνια και παει από γιαγιά σε μαμά και απο μαμά σε κόρη. Ειλικρινά ειναι απο τις πολύ νοστιμες πίττες που έχω δοκιμάσει.


Μπατζίνα ή Πρισμόπιττα Καρδίτσας

Υλικά:
  • 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα τριμμένη (περίπου 4 μεγάλες χούφτες)
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα σκληρό τυρί φέτα
  • 1 αυγό
  • 16 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Βούτυρο και λάδι για το ταψί
Εκτέλεση:
  • Τρίβουμε την κολοκύθα στον χοντρό τρίφτη και τη βάζουμε σε μια λεκάνη 
  • Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, ανακατεύουμε να πάει παντού και την αφήνουμε για μια ώρα περίπου να βγάλει τα υγρά της
  • Στίβουμε καλά την κολοκύθα και παίρνουμε 4 χούφτες απο αυτή και τοποθετούμε σε μια άλλη λεκάνη
  • Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το γάλα, πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε σιγα σιγα το αλεύρι ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθούν
  • Ο σκοπός είναι να φτάσουμε σε μια υφή ούτε πολύ ρευστή ούτε πολύ υγρη, αλλά δεν πρέπει να είναι τόσο σφιχτή σαν να πλάθεται
  • Ρίχνουμε τη φέτα σε χοντρά κομματακια και ανακατεύουμε
  • Σε ενα 28αρι ταψί βάζουμε βούτυρο στις γωνίες κι το λαδι παντού όπως και κομματακια βούτυρο απο πάνω
  • Ψήνουμε στους 190C για 45-60' περίπου μέχρι να ξεροψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου