Εμεις σήμερα θα γεμίσουμε αντι για γαλοπούλα, ενα μεγάλο κοτόπουλο. Μπορουμε να μαγειρέψουμε εντυπωσιακά και γευστικά πράγματα και με απλά υλικά χωρις ιδιαίτερες δυσκολίες.
Χριστουγεννιάτικο γεμιστό Κοτόπουλο
Υλικά:
Χριστουγεννιάτικο γεμιστό Κοτόπουλο
Υλικά:
- 1 μεγάλο κοτόπουλο
- 250gr χοιρινός κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 βρασμένα κάστανα
- 2 κ.σ κουκουνάρι
- 1/2 φλυτζάνι whiskey
- 3 πορτοκάλια
- 1 κ.σ μέλι
- 1/4 φλυτζανιού ρύζι καρολίνα
- Αλάτι, μίγμα πιπεριών
- Θυμάρι
- Κανέλα, καρφάκια γαρύφαλλο
- Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισο
- 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Μαρινάρουμε για μια ώρα το κοτόπουλο μέσα σε χυμό πορτοκαλιου, ελαιόλαδου, αλατιού, πιπεριού και θυμαριού
- Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά
- Προσθέτουμε τα κάστανα και το κουκουνάρι
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας: αλάτι, πιπέρια, θυμάρι, κανέλα, γαρύφαλλα, μοσχοκάρυδο
- Βήνουμε με χυμό πορτοκαλιού και whiskey
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρύζι
- Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες
- Σε ενα μπολ ανακατεύουμε ελαιόλαδο, το βούτυρο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, χυμό πορτοκάλι και λίγο whiskey
- Αλείφουμε με την παραπάνω κρέμα το κοτόπουλο παντού
- Το ποθετούμε μεσα σε γάστρα
- Ριχνουμε χυμό πορτοκάλι και το γλυκάνισο
- Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C gia 1 1/2 ώρα περίπου
Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ψημένες με πορτοκάλι και μέλι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου