Σήμερα μαγειρέψαμε με τη μητέρα μου ενα πολυ νόστιμο και εύκολο φαγητο.
Συναγρίδα στη λαδόκολλα
Υλικά:
Συναγρίδα στη λαδόκολλα
Υλικά:
- 1 ολόκληρη συναγρίδα (2Kgr περίπου)
- Μαϊντανός
- Άνηθος
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
- Ελαιόλαδο
- Χυμός λεμόνι
- Λαδόκολλα
Εκτέλεση:
- Πλένουμεκαλά το ψάρι μας
- Βάζουμε στην κοιλιά του μπόλικο άνηθο
- Λαδώνουμε πολύ καλα το ψάρι μας εξωτερικά
- Αλατοπιπερώνουμε
- Βάζουμε ρίγανη
- Με την παλάμη μας κολάμε και απο τις δυο πλευρές αρκετό άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
- Σε ενα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα στρώνουμε ροδέλες κρεμμυδιού και κομμάτια πιπεριάς
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο
- Βάζουμε το ψάρι μας
- Απο πάνω ρίχνουμε μερικές ροδέλες κρεμμυδιού πάλι και πιπεριά
- Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν φάκελλο
- Τυλίγουμε σε ακόμα ενα κομμάτι λαδόκολλα με τον ίδιο τρόπο
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 2 ώρες
- Φτιάχνουμε λαδολεμονο με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη μεσα κι σερβίρουμε το ψάρι μας με αυτό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου