Καρυδόπιτα
Υλικά:
- 350gr αλεύρι
- 200gr βούτυρο
- 300gr ζάχαρη
- 300ml γάλα
- 300gr ψιλοκομμένο καρύδι
- 100gr κουβερτούρα
- 3 αυγά
- 20gr baking powder
- 1/2 κ.γλ. Σόδα
- 1 κ.γλ. Αλάτι
Για το σιρόπι:
- 1kgr ζάχαρη
- 500ml νερό
- 100gr γλυκόζη
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να πάρει βράση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Αδειάζουμε το μίγμα σε μια μπασίνα
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με το φουέ για να μην ψηθούν τα αυγά
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπαυλικά και ανακατεύουμε μεχρινα ομογενοποιηθεί το μίγμα μας
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρομένο ταψί
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 40'
- Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου