Κουραμπιεδάκια
Υλικά:(για 100 τεμάχια)
- 1 1/2 kgr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 770gr βούτυρο
- 200gr αμύγδαλο άψητο με τη φλούδα χοντροκοπανισμένο
- 200gr ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γλ. Βανίλια
- 3 κ.γλ εσανς πικραμύγδαλο
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη
- Μόλις αφρατέψουν αντικαθιστουμε το σύρμα του mixer με το φτερό
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την εσανς πικραμύγδαλο και τα ρίχνουμε στο μίγμα
- Οταν η ζύμη γίνει μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια αρχίζουμε να πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού
- Βάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 25'
- Όταν κρυώσουν τα ρολάρουμε μεσα σε ενα μπολ με άχνη ζάχαρη και στήνουμε σε πιατέλα
- Στο τέλος πασπαλίζουμε με άχνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου