Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Ροζέδες

Ένα πάρα πολύ ωραίο γλυκό που το φτιάχνει η κυρία Κική απο τη Θήβα. Πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να φας μόνο ενα.


Ροζέδες

Υλικά: (για 50 κομμάτια περίπου)

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 11/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ανθόνερο
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 750gr αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • Λίγο ανθόνερο για το πλάσιμο
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Δένουμε τη ζάχαρη με το νερό να γίνει σιρόπι μεσα σε κατσαρόλα σε δυνατη φωτιά
  • Ρίχνουμε το λεμόνι, τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και το ανθόνερο
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν τα υλικά
  • Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα μας
  • Βρέχουμε τα χέρια μας με ανθόνερο και πλάθουμε τους ροζέδες σε σχήμα μισοφέγγαρου
  • Αφήνουμε να στγνώσουν για δυο μέρες και ρίχνουμε άχνη ζάχαρη απο πάνω.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου