Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Κινέζικο με γαρίδες





Κινέζικο με γαρίδες

Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 12 γαρίδες Νο2
  • 1/2 kgr γαρίδες μικρές καθαρισμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μπουκαλάκι soya sauce
  • 250gr κάσιους
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • 2 ποτήρια ρύζι
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τα λαχανικά σε μπαστουνάκια (ζυλιέν)
  • Σε ενα μπολ βάζουμε τις μεγάλες γαρίδες με το 1/4 του μπουκαλιού της soya sauce να μαριναριστούν
  • Σε γουόκ βάζουμε λάδι
  • Οταν κάψει ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά, τα κάσιους και τις μικρές γαρίδες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σωταριστούν καλά
  • Προσθέτουμε τα 3/4 του μπουκαλιού της soya sauce και ανακατεύουμε αφήνοντας τα υλικά μας να μαγειρευτούν μαζί με τη sauce
  • Ετοιμάζουμε το ρύζι μας με το γνωστό τρόπο
  • Σε ενα τηγάνι βάζουμε πολύ λιγο λάδι και σωτάρουμε εκεί μεσα τις μεγάλες γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα τους
  • Μεσα στο χυμό πορτοκάλι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο γουοκ με τις γαρίδες και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας
  • Σερβίρουμε το ρύζι με τη σάλτσα και τις γαρίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου