Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Πασχαλινά Κουλουράκια Μαστίχας

Ακόμα μια συνταγή φίλοι μου για πασχαλινά κουλουράκια, αλλά αυτή τη φορά με άρωμα μαστίχας.


Πασχαλινά Κουλουράκια Μαστίχας

Υλικά:

  • 250gr βούτυρο
  • 250gr ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • Ξύσμα δυο πορτοκαλιών
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. Μαστίχα σε σκόνη
  • 1/2 πρέζα αλάτι
  • 1/4 ποτηριού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γλ. Σόδα
  • 650gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. Baking powder
  • 1 κρόκος αυγού για το άλειμα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο mixer τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη μαστίχα, τις βανίλιες, το ξυλσμα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν
  • Σε ενα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και μετά τα ρίχνουμε στο παραπάνω μίγμα
  • Σε ενα ποτήρι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και διαλύουμε μέσα τη σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει) και το ρίχνουμε στο μίγμα μας
  • Προσθέτουμε το baking powder
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 20'
  • Πλάθουμε κουλουράκια και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
  • Σε ενα μπολάκι βάζουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε
  • Αλείφουμε τα κουλουράκια με το μίγμα αυτό
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου