Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Τούρτα Αμυγδάλου

Αυτή την τούρτα την ετοίμασα για τα πρώτα γεννέθλια του μικρού μας Νικόλα με πολύ αγάπη.


Τούρτα Αμυγδάλου

Υλικά:
για το παντεσπάνι:
  • 280gr αλεύρι 
  • 8 αυγά
  • 130gr  ζάχαρη
  • 50gr βούτυρο λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βανίλια
για το σιρόπι:
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλυτζανιού κονιακ
  • 10 σταγόνες εσανς πικραμύγδαλο
για την κρέμα:
  • 750ml φρέσκο γάλα
  •  250ml κρέμα γάλακτος
  • 6 κρόκους αυγών
  • 200gr ζάχαρη
  • 100gr αλεύρι
  • 40gr corn flour
  • 4 βανίλιες
  • 200gr καραμελωμένα αμύγδαλα
  • 80gr καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 πακέτο φράουλες
για το γαρνίρισμα:
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 6 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 200gr καραμελωμένα αμύγδαλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • ολόκληρες φράουλες
Εκτέλεση:
  • Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα, που στην ουσία είναι μια κρέμα πατισερί.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη μιση ποσότητα του γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών και ανακατευόυμε πολυ καλα να διαλυθούν πριν βάλουμε στη φωτιά
  • Σε ένα μπολ διαλύουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα το corn flour και το αλεύρι
  • Μόλις βάλουμε στη φωτιά και αρχίζει να βράζει αφου ανακατεύουμε συνέχεια όμως, ρίχνουμε το μιγμα με το corn flour και το αλεύρι
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα μας
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε σε ενα σκέυος όπου το σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη η οποια θέλουμε να κολήσει ακριβώς πάνω στην κρέμα μας για να μην πιάσει κρούστα. Αφού κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο για ενα βράδυ
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε το παντεσπάνι μας. Ζεσταίνουμε σε μπαιν μαρι τα αυγά μέχρι να αποκτήσουν μια χλιαρή θερμοκρασία
  • Στη συνέχεια βάζουμε στο mixer και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν
  • Βγάζουμε απο το mixer και ρίχνουμε λιγο λιγο το αλεύρι, τη βανίλια και το βούτυρο ανακατεύοντας με μια μαρίζα
  • Βάζουμε σε τσέρκι 30cm στου οποίου τη βάση έχουμε βάλει λαδόκολλα και έχουμε σφραγισει με αλουμινόχαρτο και έχουμε λαδώσει το εσωτερικό του περίγραμμα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20'
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά με μεγάλο μαχαίρι κόβουμε οριζόντια σε τρία μέρη
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας ολα τα υλικά σε ενα κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε
  • Βγάζουμε απο το ψυγείο την κρέμα πατισερί και την βάζουμε στο mixer να χτυπηθεί και να μαλακώσει
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις ψιλοκομμένες φράουλες ανακατεύοντας με μια μαρίζα
  • Σε τουρτιέρα τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι και βρέχουμε με ενα πινέλο με σιρόπι
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα κρέμας και τοποθετούμε το επόμενο παντεσπάνι το οποιο το βρέχουμε και αυτό
  • Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και τοποθετούμε το τελευταίο παντεσπάνι το οποίο το βρέχουμε και αυτό
  • Χτυπάμε στο mixer την κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα μαζί με την άχνη ζάχαρη
  • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα σαντιγύ πάνω απο την τούρτα και στρώνουμε καλά με σπάτουλα
  • Την υπόλοιπη σαντιγύ τη βάζουμε σε κορνε και γαρνίρουμε
  • Τέλος διακοσμούμε με τα αμύγδαλα και τις φράουλες

1 σχόλιο: