Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Μηλοπιτάκια

Υπέροχα, νόστιμα, νηστήσιμα μηλοπιτάκια απο την κυρια Κική στη Θήβα.


Μηλοπιτάκια

Υλικά:

  • 1 αλεύρι φαρίνα
  • 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 κ. Γλ. Αλάτι
Για τη γέμιση:
  • 4 μεγάλα μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
  • 2 κ.σ χυμός λεμονιού
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ κανέλα
  • 1/2 κ.γλ γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γλ μοσχοκάρυδο
  • 1 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλυτζάνι ξανθές σταφίδες
Εκτέλεση:
  • Ξεκινάμε με τη ζύμη μας πρώτα
  • Σε ενα μπολ βάζουμε ολα τα υγρά υλικά μαζί, στη συνέχεια τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το αλευρι και ανακατεύουμε καλά
  • Πλάθουμε σε στρογγυλά πιτάκια
  • Στη συνέχεια πάμε να φτιάξουμε τη γέμιση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, το χυμό λεμονιού, και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιούν τα υγρά τους
  • Βάζουμε τα μπαχαρικά μας, τα καρύδια και τις σταφίδες
  • Βάζουμε απο λίγη γέμιση σε κάθε πιτάκι και διπλώνουμε στη μέση
  • Με ενα πηρουνάκι κάνουμε σχέδιο γύρω γύρω κλείνοντας
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180C για 30-35'
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου