Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Ρεβύθια στη γάστρα






Ρεβύθια στη γάστρα

Υλικά:

  • 250gr ρεβύθια με το φλοιό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Άνηθος ψιλοκομένος
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 5 κ.σ. Χυμός τομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λίγη ζάχαρη
  • 2 κ.γλ.σόδα σκόνη
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τα ρεβύθια μέσα σε νερό με τη σοδα για ενα ολόκληρο βράδυ
  • Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν για 15'-20' περίπου
  • Τα σουρώνουμε
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και την πατάτα
  • Ρίχνουμε την τομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα μπαχαρικά μας και το χυμό τομάτας
  • Αφήνουμε να παρει βράση
  • Προσθέτουμε μέσα τα ρεβύθια
  • Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Βάζουμε σε πήλινη γάστρα
  • Τη σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ωρα περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου