Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Ιμάμ Μπαϊλντί

Ενα από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά. Οταν το έφτιαχνε ο παππούς μου ο μάγειρας, μοσχοβολούσε το σπίτι. Το έκανε τόσο νόστιμο που δεν ήθελες να σταματήσεις να τρως.


Ιμάμ Μπαϊλντί

Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 8 μελιτζάνες αργείτικες
  • 4 μεγαλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 τομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε βαθιά κατα μήκος
  • Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα να ξεπικρίσουν
  • Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μεσα σε λίγο ελαιόλαδο
  • Σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) βάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
  • Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, τις τομάτες και λίγο ελαιόλαδο
  • Ανακατεύουμε
  • Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες ολόκληρες όπως είναι
  • Στη συνέχεια γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα μας
  • Τοποθετούμε σε ταψί
  • Πάνω απο κάθε μελιτζάνα ρίχνουμε χυμό τομάτας, στην οποία έχουμε βάλει λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα
  • Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά πάνω απο κάθε μελιτζάνα
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο απο πάνω
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου