Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Γεμιστά






Γεμιστά

Υλικά:

  • 4 Τομάτες
  • 4 Πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Φρέσκος δυόσμος
  • 1 1/2 κ.σ Κουκουνάρι
  • 1/3 φλυτζανιού Μαύρες σταφίδες
  • 1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός τομάτας
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Αδειάζουμε το εσωτερικό απο τις τομάτες και τις πιπεριές
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μεσα σε ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε το κουκουνάρι και το ρύζι
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε οτι αδειασαμε απο τις τομάτες και τις πιπεριές
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
  • Βάζουμε το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση
  • Περιμένουμε να κρυώσει λίγο
  • Με ενα πηρούνι τρυπαμε περιμετρικά τις τομάτες και τις πιπεριες
  • Γεμίζουμε με το μίγμα μας
  • Τοποθετουμε σε ταψί στη σειρά
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο
  • Πασπαλίζουμε με φρυγανιά
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
  • Περιχύνουμε με το χυμό τομάτας ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου