Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Γίγαντες με σπανάκι





Γίγαντες με Σπανάκι

Υλικά:

  • 500gr γίγαντες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 400gr σπανάκι
  • 2 πατάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
  • 250gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Σέλερυ ψιλοκομένο
  • 1 κ.γλ. Σόδα
  • Λίγη ζάχαρη
Εκτελεση:
  • Μουλιάζουμε τους γίγαντες μεσα σε νερό για ενα βράδυ μαζί με 1 κ.γλ. Σόδα
  • Την επόμενη, αφου ξεπλύνουμε καλά τους γίγαντες, τους βράζουμε για 20' περίπου
  • Σουρώνουμε
  • Μπλανσάρουμε (ζεματίζουμε) το σπανάκι και το σουρώνουμε
  • Μέσα σε μια γάστρα βάζουμε τους γίγαντες και ολα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 2 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε καλά
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 190C ανακατεύοντας που και που.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου