Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Σολωμός με ταλιατελες, φινόκιο και κρέμα






Σολωμός με ταλιατέλες, φινόκιο και κρέμα

Υλικά:

  • 2 κομμάτια φιλέτο φρέσκου σολωμού
  • 300gr ταλιατέλες
  • 1/4 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 3 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο τσίπουρο
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Εστραγκόν
  • Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Μαρινάρουμε τα κομμάτια του σολωμού μέσα σε λιγο ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι για 1 ώρα περίπου
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30' περίπου
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις σουρώνουμε
  • Σε ενα τηγανι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο και τα μανιτάρια μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας
  • Σβήνουμε με λίγο τσίπουρο
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το εστραγκόν
  • Αφήνουμε να πάρει βράση
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα αυτή στις ταλιατέλες και ανακατεύουμε καλά
  • Σερβίρουμε μαζί με το σολωμό ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο απο πάνω

1 σχόλιο: