Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Σήμερα λοιπόν όπως επιβάλλει και η μέρα το μενού μας έχει τον παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά.


Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 1200gr μπακαλιάρος φιλεταρισμένος αλατισμένος
  • Αλεύρι
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Πιπέρι
  • Σπορέλαιο
  • Λεμόνι
Για τη σκορδαλιά:
  • 150gr ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 50 gr καρύδια
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτρια πατάτα βρασμένη με τη φλούδα και μετά ξεφλουδισμένη
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Ξεπλένουμε καλά τα φιλέτα του μπακαλιάρου για να φύγει το αλατι
  • Τον ξαλμυρίζουμε ξεκινώντας μια μέρα πριν τον μαγειρέψουμε
  • Κάθε 4 ώρες αλλάζουμε το νερό
  • Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά βάζουμε όλα μας τα υλικά μέσα στο blender και χτυπάμε πολύ καλά
  • Βάζουμε στο ψυγείο
  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε την μπύρα, αλεύρι και πιπέρι δημιουργώντας ενα χυλό παχύ
  • Μέσα σε αυτό το χυλό βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου ενα ενα και στη συνέχεια τοποθετούμε σε καυτο σπορέλαιο για να τηγανιστεί
  • Μόλις βγάλουμε απο τηγάνι ρίχνουμε χυμό λεμονιού απο πάνω και σερβίρουμε μαζί με την σκορδαλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου