Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Σήμερα βρήκα στη λαϊκή πολύ ωραίες αγκινάρες και είπα να φτιάξω στην κατσαρόλα αγκινάρες α λα πολίτα. Βέβαια η φρέσκια αγκινάρα έχει μια διαδικασία όμως πραγματικά αξίζει τον κόπο.


Αγκινάρες α λα Πολίτα

Υλικά: (για 5 άτομα)

  • 10 αγκινάρες
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες βγαζοντας τα εξωτερικά φύλλα, περίπου δυο σειρες φυλλα
  • Κοβουμε με το μαχαίρι το πανω μέρος αφήνοντας μόνο τα 2/3 της αγκινάρας
  • Τοποθετούμε μεσα σε νερό με χυμό λεμόνι για να μην μας μαυρίσουν
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια μεσα σε ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε τα καρότα, το δυόσμο και τον άνηθο
  • Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και το χυμό του μισού λεμονιού
  • Αφου πάρει 2 βράσεις βάζουμε μέσα τις αγκινάρες και τις πατάτες
  • Ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο απο πάνω και το χυμό του αλλου μισού λεμονιού
  • Φροντίζουμε ώστε να σκεπάζει ο ζωμός τις αγκινάρες
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι απο πάνω
  • Κλεινουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λάδι του οπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας, περίπου 1 ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου