Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Κοτόπουλο στη γάστρα με πορτοκάλι







Κοτόπουλο στη γάστρα με πορτοκάλι

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 πορτοκάλι
  • 5 κ.σ βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ μέλι
  • 5 κ.σ whiskey
  • Πατάτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 gel ζωμού λαχανικών
Εκτέλεση:
  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το μέλι, το whiskey, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη
  • Αλείφουμε όλο το κοτόπουλο μέσα και έξω με αυτό το μίγμα.
  • Στην κοιλιά του κοτόπουλου βάζουμε το gel του ζωμού
  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τις κομμένες πατάτες μας με λίγο απο το μίγμα του βουτύρου
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα στην πήλινη γάστρα και γύρω τις πατάτες
  • Κόβουμε το πορτοκάλι μαζί με τη φλούδα του στα τέσσερα και το βάζουμε και αυτό μεσα στη γάστρα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 1/2 ώρα περίπου ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου