Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Farfale με γαρίδες και κρεμα γάλακτος



Farfale με γαριδες και κρέμα γάλακτος

Υλικά:

  • Γαρίδες κατεψυγμένες με την ουρά
  • 1/2 πράσσο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. Τυρι philadelphia
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο τσίπουρο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσσο και τις ξεπαγωμένες γαρίδες μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
  • Σβήνουμε με λίγο τσίπουρο
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί philadelphia
  • Ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτια για 25' περίπου
  • Ετοιμάζουμε τα φιογκάκια (farfale) μας
  • Σουρώνουμε και ανακατεύουμε farfale και σάλτσα μαζί με λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου