Μπιφτέκια στην κατσαρόλα
Υλικά:
- 400gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι
- 3σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Λίγο ξύδι
- 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- Γάλα
- 1 αυγό
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
- Κίμινο
- Φασκόμηλο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
- Σε μια μπασίνα βάζουμε το ψωμί με γάλα για να μουλιάσει
- Το στίβουμε καλά
- Στο μπλεντεράκι μας βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, ελαιόλαδο, ξυδι, αλάτι, πιπέρι και το φασκόμηλο
- Πολτοποιούμε
- Στην μπασίνα βάζουμε το ψωμί που έχουμε στίψει, το μιγμα του κρεμμυδιού, τον κιμά, το αυγό, και τα μπαχαρικά μας
- Ανακατεύουμε καλά
- Σε μια κοντή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά
- Πλάθουμε 5 μεγάλα μπιφτέκια και τα βαζουμε στην κατσαρόλα
- Σωτάρουμε καλά και τα γυρνάμε και απο την άλλη πλευρά να σωταριστούν
- Σβήνουμε με κόκκινο κρασί ρίχνοντάς το στο κέντρο ρης κατσαρόλας και όχι πάνω στα μπιφτέκια.
- Βάζουμε λίγο φασκόμηλο στο κέντρο και το φύλλο δάφνης
- Κλείνουμε το καπάκι
- Μαγειρεύουμε για 30' περίπου σε πολύ χαμηλή φωτιά
- Σερβίρουμε με ρόκα σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου