Κοτόσουπα της μαμάς
Υλικά:(για 2 άτομα)
- 1/2 κοτόπουλο με την πέτσα του
- 1 καρότο
- 1 μίσχος σέλερυ
- Λίγη σελινόριζα
- 2 πατάτες
- 4 μανιτάρια agaricus
- 1 κρεμμυδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μίσχοι μαϊντανού
- Ελαιόλαδο
- Λίγο ροζέ ή λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- Μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 σπόρους κάρδαμο
- 4 χουφτες ρύζι καρολίνα
- 1 κρόκος αυγού
- Λίγο νισεστέ
- Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια με 2 lt νερό
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο
- Κόβουμε ολα μας τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα
- Ενώ βράζει ρίχνουμε το κρασί και τα μπαχαρικά μας
- Κλείνουμε το καπάκι
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 50' περίπου
- Ανοίγουμε το καπάκι, βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα
- Ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει.
- Σε ενα μπολ χτυπάμε τον κρόκο με λίγο κρυο νερό, με το χυμό λεμονιού και το νισεστέ
- Παίρνουμε λίγο απο το ζωμό της σούπας και το προσθέτουμε στο μπολ
- Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να παρει μια βραση
- Μπορούμε να σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου