Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο
Υλικά: (για 3-4 άτομα)
- 1500Gr Αρνάκι γάλακτος
- 5 σκελίδες σκόρδο
- Φρέσκο δεντρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη, θυμάρι
- Χυμός δυο λεμονιών
- Μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
- Πατάτες μικρές
Εκτέλεση:
- Με ενα μαχαίρι ανοίγουμε μικρές σχισμές στο κρέας και βαζουμε μεσα φέτες απο τις σκελίδες του σκόρδου
- Ριχνουμε ελαιόλαδο
- Αλατοπιπερώνουμε
- Ρίχνουμε ρίγανη και δεντρολίβανο
- Βάζουμε χυμό λεμονιού και μουστάρδα
- Αλείφουμε πολυ καλά το κρέας μας
- Καθαρίζουμε τις πατατούλες και σε ενα μπολ τος ανακατεύουμε καλά με ελαιόλαδο, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
- Βάζουμε και τις πατάτες μεσα στο ταψί με το κρεας
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο καλά
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C τα πρώτα 20' και μετά στους 180C για 1 ώρα περίπου ακόμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου