Κόκκινο ρυζότο με μύδια
Υλικά: (για 2-3 άτομα)
- 1 μεγάλο φλυτζάνι ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
- 1 καρότο κομμενο σε μπαστουνάκια (τρόπος κοπής ζυλιέν)
- 1 κολοκυθάκι κομμενο σε μπαστουνάκια ( τρόπος κοπής ζυλιέν)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμενο σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μίσχοι μαϊντανού ψιλοκομμένοι
- 1 1/2 φλυτζάνι μύδια χωρίς το κέλυφος
- 150gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- Ζωμός λαχανικών
- 1 ποτηράκι ροζέ κρασί ή λευκό
- Τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
- Σαφράν
Εκτέλεση:
- Σωτάρουμε στο γουόκ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το κολοκυθάκι μέσα σε ελαιόλαδο
- Βάζουμε τα μύδια και συμεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς αλλά προσεκτικά να μην διαλύσουμε τα μύδια
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε με το σωτάρισμα
- Σβήνουμε με το κρασι
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
- Μεσα στο χυμο το μάτας διαλύουμε το σαφραν και το ρίχνουμε και αυτο στο γουόκ
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά λιγο ζωμό
- Οταν αρχίζει και πίνει το ζωμό ρίχνουμε και άλλο ανακατεύοντας συνεχώς
- Οταν ειναι έτοιμο, δηλαδη να ειναι λευκός στο κέντρο του κάθε κόκκος ρυζιού, al dente τότε το βγάζουμε απο τη φωτιά
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα και στη συνελχεια το βούτυρο
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου