Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Κόκκινο ρυζότο με μύδια



Κόκκινο ρυζότο με μύδια

Υλικά: (για 2-3 άτομα)

  • 1 μεγάλο φλυτζάνι ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • 1 καρότο κομμενο σε μπαστουνάκια (τρόπος κοπής ζυλιέν)
  • 1 κολοκυθάκι κομμενο σε μπαστουνάκια ( τρόπος κοπής ζυλιέν)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμενο σε λωρίδες 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μίσχοι μαϊντανού ψιλοκομμένοι
  • 1 1/2 φλυτζάνι μύδια χωρίς το κέλυφος
  • 150gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • Ζωμός λαχανικών
  • 1 ποτηράκι ροζέ κρασί ή λευκό
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σαφράν
Εκτέλεση:
  • Σωτάρουμε στο γουόκ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το κολοκυθάκι μέσα σε ελαιόλαδο
  • Βάζουμε τα μύδια και συμεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς αλλά προσεκτικά να μην διαλύσουμε τα μύδια
  • Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε με το σωτάρισμα
  • Σβήνουμε με το κρασι
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
  • Μεσα στο χυμο το μάτας διαλύουμε το σαφραν και το ρίχνουμε και αυτο στο γουόκ
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά λιγο ζωμό
  • Οταν αρχίζει και πίνει το ζωμό ρίχνουμε και άλλο ανακατεύοντας συνεχώς
  • Οταν ειναι έτοιμο, δηλαδη να ειναι λευκός στο κέντρο του κάθε κόκκος ρυζιού, al dente τότε το βγάζουμε απο τη φωτιά
  • Ρίχνουμε την παρμεζάνα και στη συνελχεια το βούτυρο
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου