Μια... Ιταλική Μηλόπιτα
Υλικά:
- 200gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Βανίλια
- 1 κ.γλ. Baking powder
- 1/2 κ.γλ. Σόδα σκόνη
- 120gr βούτυρο
- 150gr ζάχαρη άχνη
- 4 κ.σ. Γάλα
- 2 αυγά
- 50gr καρύδια τριμμένα
- 2 πράσινα μήλα
- 3 κ.σ. Μαρμελάδα βερύκοκο
- 1 κ.σ. Κονιάκ
- Λίγο αλάτι
- Κανέλα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το baking powder, τη σόδα και λίγο αλάτι
- Σε ενα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
- Προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά
- Βάζουμε τα καρύδια
- Ρίχνουμε λιγο λιγο το μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το γάλα
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 24εκ.
- Βάζουμε το μίγμα μας μεσα στη φορμα
- Απο πάνω στρώνουμε τα μήλα σε φέτες και πασπαλίζουμε με κανέλα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στο πάνω κατω για 40-50' περίπου.
- Όταν το βγάλουμε απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10'
- Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το κονιακ και αλείφουμε το πάνω μέτος της μηλόπιτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου