Φακές με γιαούρτι και ρόκα
Υλικά:
- 250gr ψιλές φακές
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- Ελαιόλαδο
- Balsamico
- Αλάτι, πιπέρι
- Φύλλο δάφνης
- Κουρκουμάς σε σκόνη
- Κίμινο
- Στραγγιστό γιαούρτι
- Ρόκα άγρια
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις φακές σε νερό για 10'
- Σουρώνουμε καλά
- Στην κατσαρόλα μας βάζουμε ελαιόλαδο, το balsamico, λίγο νερό, τα μπαχαρικά μας, το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25' περίπου
- Αφήνουμε να πιει τα νερά του και να πήξει κάπως
- Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι απο πάνω και μερικά φύλλα ρόκας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου