Λεμονάτο χοιρινό με πιλάφι
Υλικά:
- 500gr χοιρινό σε κομματάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 πράσσο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 μίσχος σέλερυ
- Ελαιόλαδο
- Χυμός δυο λεμονιών
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- 3-4 κ.σ αλεύρι
Για το πιλάφι:
- 1 1/2 φλυτζάνι ρύζι τύπου basmatti
- 3 κ.σ. Βούτυρο
- 3 φλυτζάνια ζωμός βοδινού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσσο και τα κομμάτια του κρέατος μέσα σε ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε ύστερα και την πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και τη δάφνη
- Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά
- Παράλληλα φτιάχνουμε το ρύζι μας
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει
- Προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε καλά ανακατεύοντας συνεχώς
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
- Ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε καλά
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10'.
- Σερβίρουμε το ρύζι με τριμμένο τυρι, τα κομματάκια του κρέατος και τη σάλτσα του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου