Είχα την τύχη να μου φέρει ο φίλος μου ο Νίκος απο τη Θήβα πολύ ωραία χωριάτικα λουκάνικα που φτιάχνει ο ίδιος και είναι πραγματικά εξαιρετικά. Σκέφτηκα λοιπόν αντι να τα ψήσω ή τηγανήσω όπως κάνουμε συνήθως, να τα φτιάξω με κάπως διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. Να λοιπόν μια καλή ιδέα.
Λουκάνικα Κοκκινιστά
Υλικά:
Λουκάνικα Κοκκινιστά
Υλικά:
- Χωριάτικα λουκάνικα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι ροζέ κρασί
- 200gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- 3 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι κομμενο σε μεγάλα κομμάτια μέσα σε ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε και ολοκληρη τη σκελίδα σκόρδου
- Μετά απο λίγο ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα ( αν είναι μικρά σε μέγεθος τα βάζουμε ολόκληρα, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε)
- Σωτάρουμε καλά
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
- Σβήνουμε με το κρασι
- Προσθέτουμε το χυμό τομάτας μαζί με τη ζάχαρη
- Ανακατεύουμε καλά
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30' περίπου.
Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι ή με πουρέ πατάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου