Σήμερα θα μάθουμε πως φτιάχνουμε ενα ρυζότο. Με την ίδια λογική κάνουμε ρυζότο με λαχανικά, με θαλασσινά, με κοτόπουλο, με μοσχάρι, με οτιδήποτε μπορούμε να φανταστουμε. Η διαδικασία είναι πάντα ίδια.
Ρυζότο με γαρίδες
Υλικά:
Ρυζότο με γαρίδες
Υλικά:
- 12 γαρίδες καθαρισμένες (με την ουρά)
- 1/2 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
- 4 μανιτάρια agaricus ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια φρέσκα
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 μεγάλο φλυτζάνι ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι (τύποι ρυζιού κατάλληλοι για ρυζότο)
- Ζωμός λαχανικών
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
- Θυμάρι
- Κουρκουμάς
- Σαφράν
- Τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
- Σε ενα αντικολλητικό σκεύος σωτάρουμε μεσα σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς
- Σβήνουμε με το κρασί
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις πιπεριές και τα μανιτάρια
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
- Προσθέτουμε ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο ( πρεπει να ειναι al dente, δηλαδή να κρατάει λίγο), προσθέτουμε το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, το βούτυρο, το βγάζουμε απο τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά
- Σερβίρουμε αμέσως.
Το ρυζότο είναι απο τα φαγητά που δεν τρώγονται αν κρυώσουν. Μπορούμε αν θέλουμε να το μισοετοιμάσουμε και να το αφήσουμε στην άκρη και ργότερα όταν θα είναι η στιγμή να το σερβίρουμε τότε να τελειώσουμε τη διαδικασία του μαγειρέματός του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου