Αυτή την τούρτα την ετοίμασα για τα πρώτα γεννέθλια του μικρού μας Νικόλα με πολύ αγάπη.
Τούρτα Αμυγδάλου
Υλικά:
για το παντεσπάνι:
για το σιρόπι:
Τούρτα Αμυγδάλου
Υλικά:
για το παντεσπάνι:
για το σιρόπι:
- 1 φλυτζάνι νερό
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/3 φλυτζανιού κονιακ
- 10 σταγόνες εσανς πικραμύγδαλο
- 750ml φρέσκο γάλα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 6 κρόκους αυγών
- 200gr ζάχαρη
- 100gr αλεύρι
- 40gr corn flour
- 4 βανίλιες
- 200gr καραμελωμένα αμύγδαλα
- 80gr καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1/2 πακέτο φράουλες
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 6 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 200gr καραμελωμένα αμύγδαλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
- ολόκληρες φράουλες
- Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα, που στην ουσία είναι μια κρέμα πατισερί.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη μιση ποσότητα του γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών και ανακατευόυμε πολυ καλα να διαλυθούν πριν βάλουμε στη φωτιά
- Σε ένα μπολ διαλύουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα το corn flour και το αλεύρι
- Μόλις βάλουμε στη φωτιά και αρχίζει να βράζει αφου ανακατεύουμε συνέχεια όμως, ρίχνουμε το μιγμα με το corn flour και το αλεύρι
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα μας
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε σε ενα σκέυος όπου το σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη η οποια θέλουμε να κολήσει ακριβώς πάνω στην κρέμα μας για να μην πιάσει κρούστα. Αφού κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο για ενα βράδυ
- Στη συνέχεια φτιάχνουμε το παντεσπάνι μας. Ζεσταίνουμε σε μπαιν μαρι τα αυγά μέχρι να αποκτήσουν μια χλιαρή θερμοκρασία
- Στη συνέχεια βάζουμε στο mixer και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν
- Βγάζουμε απο το mixer και ρίχνουμε λιγο λιγο το αλεύρι, τη βανίλια και το βούτυρο ανακατεύοντας με μια μαρίζα
- Βάζουμε σε τσέρκι 30cm στου οποίου τη βάση έχουμε βάλει λαδόκολλα και έχουμε σφραγισει με αλουμινόχαρτο και έχουμε λαδώσει το εσωτερικό του περίγραμμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20'
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά με μεγάλο μαχαίρι κόβουμε οριζόντια σε τρία μέρη
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας ολα τα υλικά σε ενα κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε
- Βγάζουμε απο το ψυγείο την κρέμα πατισερί και την βάζουμε στο mixer να χτυπηθεί και να μαλακώσει
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις ψιλοκομμένες φράουλες ανακατεύοντας με μια μαρίζα
- Σε τουρτιέρα τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι και βρέχουμε με ενα πινέλο με σιρόπι
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα κρέμας και τοποθετούμε το επόμενο παντεσπάνι το οποιο το βρέχουμε και αυτό
- Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και τοποθετούμε το τελευταίο παντεσπάνι το οποίο το βρέχουμε και αυτό
- Χτυπάμε στο mixer την κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα μαζί με την άχνη ζάχαρη
- Απλώνουμε τη μισή ποσότητα σαντιγύ πάνω απο την τούρτα και στρώνουμε καλά με σπάτουλα
- Την υπόλοιπη σαντιγύ τη βάζουμε σε κορνε και γαρνίρουμε
- Τέλος διακοσμούμε με τα αμύγδαλα και τις φράουλες
Ηταν τελειααααααααααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφή