Σήμερα βρήκα στη λαϊκή πολύ ωραίες αγκινάρες και είπα να φτιάξω στην κατσαρόλα αγκινάρες α λα πολίτα. Βέβαια η φρέσκια αγκινάρα έχει μια διαδικασία όμως πραγματικά αξίζει τον κόπο.
Αγκινάρες α λα Πολίτα
Υλικά: (για 5 άτομα)
Αγκινάρες α λα Πολίτα
Υλικά: (για 5 άτομα)
- 10 αγκινάρες
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε μπαστουνάκια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 5 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
- Ελαιόλαδο
- Χυμός λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες βγαζοντας τα εξωτερικά φύλλα, περίπου δυο σειρες φυλλα
- Κοβουμε με το μαχαίρι το πανω μέρος αφήνοντας μόνο τα 2/3 της αγκινάρας
- Τοποθετούμε μεσα σε νερό με χυμό λεμόνι για να μην μας μαυρίσουν
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια μεσα σε ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε τα καρότα, το δυόσμο και τον άνηθο
- Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και το χυμό του μισού λεμονιού
- Αφου πάρει 2 βράσεις βάζουμε μέσα τις αγκινάρες και τις πατάτες
- Ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο απο πάνω και το χυμό του αλλου μισού λεμονιού
- Φροντίζουμε ώστε να σκεπάζει ο ζωμός τις αγκινάρες
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι απο πάνω
- Κλεινουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λάδι του οπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας, περίπου 1 ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου