Σήμερα λοιπόν όπως επιβάλλει και η μέρα το μενού μας έχει τον παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά.
Μπακαλιάρος με σκορδαλιά
Υλικά: (για 4 άτομα)
Μπακαλιάρος με σκορδαλιά
Υλικά: (για 4 άτομα)
Για τη σκορδαλιά:
- 150gr ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- 50 gr καρύδια
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 1 μέτρια πατάτα βρασμένη με τη φλούδα και μετά ξεφλουδισμένη
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε καλά τα φιλέτα του μπακαλιάρου για να φύγει το αλατι
- Τον ξαλμυρίζουμε ξεκινώντας μια μέρα πριν τον μαγειρέψουμε
- Κάθε 4 ώρες αλλάζουμε το νερό
- Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά βάζουμε όλα μας τα υλικά μέσα στο blender και χτυπάμε πολύ καλά
- Βάζουμε στο ψυγείο
- Σε ενα μπολ ανακατεύουμε την μπύρα, αλεύρι και πιπέρι δημιουργώντας ενα χυλό παχύ
- Μέσα σε αυτό το χυλό βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου ενα ενα και στη συνέχεια τοποθετούμε σε καυτο σπορέλαιο για να τηγανιστεί
- Μόλις βγάλουμε απο τηγάνι ρίχνουμε χυμό λεμονιού απο πάνω και σερβίρουμε μαζί με την σκορδαλιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου