Ένα πάρα πολύ ωραίο γλυκό που το φτιάχνει η κυρία Κική απο τη Θήβα. Πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να φας μόνο ενα.
Ροζέδες
Υλικά: (για 50 κομμάτια περίπου)
Ροζέδες
Υλικά: (για 50 κομμάτια περίπου)
- 2 ποτήρια νερό
- 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- 11/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ανθόνερο
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 750gr αμύγδαλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- Λίγο ανθόνερο για το πλάσιμο
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Δένουμε τη ζάχαρη με το νερό να γίνει σιρόπι μεσα σε κατσαρόλα σε δυνατη φωτιά
- Ρίχνουμε το λεμόνι, τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και το ανθόνερο
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν τα υλικά
- Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα μας
- Βρέχουμε τα χέρια μας με ανθόνερο και πλάθουμε τους ροζέδες σε σχήμα μισοφέγγαρου
- Αφήνουμε να στγνώσουν για δυο μέρες και ρίχνουμε άχνη ζάχαρη απο πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου