Tiramisu: Ενα απο τα πολύ αγαπημένα μου γλυκά. Φτιαγμένο με τον παραδοσιακό ιταλικό τρόπο.
Tiramisu originale
Υλικά:
Tiramisu originale
Υλικά:
- 500gr τυρι mascarpone
- 3 μεγάλα αυγά
- 6 κ.σ άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 πακέτο savoiardi (σαβαγιάρ)
- Κακάο
- 2 φλυτζανάκια καφέ espresso
- 4 κ.σ κονιακ
Εκτέλεση:
- Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους
- Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μετο mixer
- Σε μια άλλη μπασίνα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια με το mixer μέχρι να ασπρίσουν και να γίνει εν κρεμώδες μίγμα
- Προθέτουμε στο μίγμα με τους κρόκους το τυρι mascarpone και συνεχίζουμε το χτύπημα με το mixer μέχρι το μιγμα να ομογενοποιηθεί
- Προσθέτουμε στη συνεχεια τη μαρέγκα καιανακατέουμε απαλά με μια μαρίζ
- Βουτάμε με μια πολυ γρήγορη κίνηση ενα ενα σαβαγιαρ στον κρυο καφε που εχουμε ανακατέψει με το κονιάκ
- Τα τοποθετούμε στη σειρα με το ζχαρωμένο μέρος του σαβαγιαρ προς τα πανω
- Βάζουμε απο πάνω τη μισή δοση κρέμας
- Στη συνέχεια βουταμε παλι εναενα σαβγιαρ στο μίγμα του καφε και τοποθετούμε στη σειρα πανω απο την κρέμα
- Ρίχνουμε απο πάνω την υπόλοιπη κρέμα
- Στρώνουμε καλά
- Βάζουμε στο ψυγείο
- Όταν ίναι να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
Το tiramisu είναι πολύ πιο νόστιμο αν φαγωθεί την επόμενη μέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου