Farfale με γαριδες και κρέμα γάλακτος
Υλικά:
- Γαρίδες κατεψυγμένες με την ουρά
- 1/2 πράσσο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. Τυρι philadelphia
- Ελαιόλαδο
- Λίγο τσίπουρο
- Αλάτι, πιπέρι
- Θυμάρι
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσσο και τις ξεπαγωμένες γαρίδες μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
- Σβήνουμε με λίγο τσίπουρο
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
- Ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί philadelphia
- Ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτια για 25' περίπου
- Ετοιμάζουμε τα φιογκάκια (farfale) μας
- Σουρώνουμε και ανακατεύουμε farfale και σάλτσα μαζί με λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου