Κοτόπουλο στη γάστρα με πορτοκάλι
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο
- 1 πορτοκάλι
- 5 κ.σ βούτυρο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ μέλι
- 5 κ.σ whiskey
- Πατάτες
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 gel ζωμού λαχανικών
Εκτέλεση:
- Σε ενα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το μέλι, το whiskey, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη
- Αλείφουμε όλο το κοτόπουλο μέσα και έξω με αυτό το μίγμα.
- Στην κοιλιά του κοτόπουλου βάζουμε το gel του ζωμού
- Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τις κομμένες πατάτες μας με λίγο απο το μίγμα του βουτύρου
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα στην πήλινη γάστρα και γύρω τις πατάτες
- Κόβουμε το πορτοκάλι μαζί με τη φλούδα του στα τέσσερα και το βάζουμε και αυτό μεσα στη γάστρα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 1/2 ώρα περίπου ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου