Σολωμός με ταλιατέλες, φινόκιο και κρέμα
Υλικά:
- 2 κομμάτια φιλέτο φρέσκου σολωμού
- 300gr ταλιατέλες
- 1/4 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 3 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγο τσίπουρο
- 300ml κρέμα γάλακτος
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Θυμάρι
- Εστραγκόν
- Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Μαρινάρουμε τα κομμάτια του σολωμού μέσα σε λιγο ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι για 1 ώρα περίπου
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30' περίπου
- Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις σουρώνουμε
- Σε ενα τηγανι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο και τα μανιτάρια μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας
- Σβήνουμε με λίγο τσίπουρο
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το εστραγκόν
- Αφήνουμε να πάρει βράση
- Προσθέτουμε τη σάλτσα αυτή στις ταλιατέλες και ανακατεύουμε καλά
- Σερβίρουμε μαζί με το σολωμό ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο απο πάνω
τέλειο πιάτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή