Κοκκινιστός Αρακάς
Υλικά:
- 500gr αρακάς
- 2 μεγάλα κρεμύδια κομμένα σε λωρίδες
- 2σκελίδες σκόρδο
- 1/2 πράσσο σε ροδέλες
- 5 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 4 πατάτες κομμένες σε κύβους 2Χ2εκ
- Ελαιόλαδο
- 250gr χυμός τομάτας στον τριφτη
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
- Πάπρικα
- Κανέλλα
- Κόλιανδρο σε σπόρους
- Λίγο κρασί
- Λιγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σωτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσσο μέσα σε ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
- Ρίχνουμε τον αρακά και τα μανιτάρια
- Μετα απο ενα καλό σωτάρισμα σβήνουμε με το κρασί
- Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και τη ζάχαρη
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
- Τέλος βάζουμε το μαϊντανό
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30'
Μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένη φέτα απο πάνω ή με λίγο γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου