Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Λαζανάκι με θαλασσινά


Λαζανάκι με θαλασσινά

Υλικά:

  • 600gr γαρίδες και μύδια κατεψυγμένα
  • 1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 2 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κλωναράκι σέλερυ σε φετούλες
  • Μαϊντανος, άνηθος
  • 400gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • 1/2 φλ. Τσίπουρο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγο κάρδαμο
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Ξεπαγώνουμε τα θαλασσινά και τα στεγνώνουμε καλά
  • Σωτάρουμε σε ενα μεγάλο τηγάνι το φινόκιο, το πράσο, τα κρεμμδάκια, το σέλερυ μεσα σε ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε με προσοχή
  • Ρίχνουμε και τα μανιτάρια
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και το κάρδαμο και τη ζάχαρη
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο
  • Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και ανακατεύουμε καλά 
  • Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό
  • Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10' σε μέτρια φωτιά
  • Ετοιμάζουμε και το λαζανάκι και σερβίρουμε με τη σάλτσα μας απο πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου