Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Γιουβαρλάκια αρωματικά

Σήμερα με τόσο κρύο σκέφτηκα να φτιάξω γιουβαρλάκια. Ανοιξα λοιπόν το ψυγείο και έβγαλα οτι χορταρικό είχα. Το αποτέλεσμα; Φοβερο!


Γιουβαρλάκια αρωματικά

Υλικά:
  • 500gr χοιρινός κιμάς
  • 5 κ.σ ρύζι καρολίνα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μίσχος σέλερυ
  • Λίγη σελινόριζα
  • 1/2 φινόκιο
  • 1 κομματάκι τζίτζερ
  • 1 πατάτα
  • 1 καρότο
  • 1/2 πράσσο
  • 5 μανιτάρια Agaricus κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ νισεστέ
  • Αλεύρι
Εκτέλεση:
  • Πολτοποιούμε το καρότο, το ενα κρεμμύδι, το πράσσο, το φινόκιο, το τζίτζερ, τη σελινόριζα, το σέλερυ, την πατάτα στο μπλέντερ
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 1/2 lt νερό, λίγο ελαιόλαδο, τα πολτοποιημένα λαχανικά, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση
  • Σε μια μπασίνα βάζουμε τον κιμά, ενα πολτοποιημένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι
  • Ζυμώνουμε καλά
  • Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού
  • Ρολάρουμε μέσα σε αλεύρι
  • Βαλζουμε τα μπαλάκια μέσα στην κατσαρόλα με το ζωμό που βράζει
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45' περίπου ή για 20' αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα.
  • Το βγάζουμε απο τη φωτιά
  • Σε ενα μπολ χτυπάμε τον κρόκο, προσθέτουμε λίγο κρύο νερό, το χυμό λεμονιού και το νισεστέ
  • Ρίχνουμε στο μπολ λίγο απο το ζεστό ζωμό της κατσαρόλας για να πλησιάσει τη θερμοκρασία του φαγητού μας και μετά το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
  • Βάζουμε πάλι σε δυνατή φωτια και ανακατεύοντας αφήνουμε να πάρει μια βράση και το βγάζουμε απομτη φωτιά
  • Αφήνουμε για καμια ώρα να κρυώσει λίγο και να χυλώσει και μετά σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου