Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Σπανακόπιτα



Σπανακόπιτα

Υλικά:
  • Σπανάκι
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Μαϊντανός, άνηθος, σχοινόπρασο
  • 2 αυγά
  • Καλαμποκάλευρο
  • Τυρί φέτα
Για τη ζύμη:
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1/3 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα μαργαρίνη
  • 1 κ.γλ. Αλάτι
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
  • Ξεκινάμε με τη ζύμη μας
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με νερό οσο πάρει για να γίνει ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30' στο ψυγείο
  • Φτιάχνουμε τη γεμιση
  • Σωτάρουμε το σπανάκι σε λίγο ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι
  • Αφού τα βγάλουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο, σχοινόπρασο
  • Βάζουμε τα αυγά και τη φέτα
  • Ανοίγουμε φύλλα απο τη ζύμη μας
  • Στρώνουμε σε ενα λαδωμένο ταψί ενα φυλλο, μετα λαδώνουμε και βάζουμε άλλο φύλλο
  • Τοποθετούμε τη γέμιση
  • Απο πανω βάζουμε ενα φύλλο, λαδώνουμε, ξανα βάζουμε ενα φύλλο, λαδώνουμε και ραντίζουμε με λίγο νερό
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου