Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Ρολό χοιρινό γεμιστό



Ρολό χοιρινό γεμιστό

Υλικά:(για 10άτομα)

  • 2 1/2kgr χοιρινή πανσέτα ξεκοκαλισμένη (μας το ετοιμάζει ο κρεοπώλης)
  • 1 κοκκινη πιπεριά
  • 2 καρότα
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 400gr γραβιέρα αμφιλοχίας
  • 2 κ.σ μέλι
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός ενός πορτοκαλιού
  • Αλάτι, μίγμα πιπεριών
  • Θυμάρι
Εκτέλεση:
  • Ανοίγουμε την πανσέτα και τις πιπεριές, τα καρότα κομμένα σε λωρίδες και την γραβιέρα σε μεγάλα μπαστουνάκια
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και τα μπαχαρικά
  • Τυλίγουμε σφιχτά και δένουμε με σπάγγο μαγειρικής
  • Φτιάχνουμε την μαρινάδα μας ανακατεύοντας το μέλι, τη μουστάρδα, ελαιόλαδο, χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και μπαχαρικά
  • Αλείφουμε το ρολό μας με τη μαρινάδα, το κεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον
  • Βάζουμε το ρολό σε γάστρα
  • Ρίχνουμε και όλα τα ζουμιά με την μαρινάδα
  • Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 2 ώρες περίπου
  • Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει χρώμα απο όλες τις πλευρές
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, βγάζουμε τον σπάγγο και μετά το κόβουμε σε λεπτές φέτες
  • Τα ζουμιά της γάστρας τα βάζουμε σε μπλέντερ και δημιουργούμε έτσι τη σάλτσα που θα συνοδεύσει το κρέας μας
  • Μπορούμε να γαρνίρουμε με πατάτες φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου